Richtlijnen in verband met borduurwerk.

 

Prijzen voor borduurwerken kunnen niet zomaar gegeven worden. De prijs wordt bepaald door het aantal steken die nodig zijn om de borduring te plaatsen.
Daarom staan op onze webpagina's (www.jobfashion.be) een aantal voorbeelden in diverse prijscategorieën.
De bedoeling daarvan is, om u op voorhand een idee te geven over onze prijsvoering, zodat u voor uzelf min of meer kan bepalen in welke categorie uw ontwerp zou kunnen thuishoren.

Door gebruik te maken van de meest geavanceerde editing software, waarbij het omzetten van figuren naar borduursteken grotendeels geautomatiseerd gebeurt, worden doorgaans geen programma of opstartkosten aangerekend. Het resultaat van het borduurwerk is echter volledig afhankelijk van de kwaliteit en duidelijkheid van de door u verstrekte tekening !

Om u een exacte prijs te kunnen doorgeven, moeten wij het borduurprogramma aanmaken. Dit is een tijdrovende bezigheid (van 30min tot 4 à 5 uur of zelfs langer) en daarom dringen wij er op aan om onze programmeurs niet nodeloos te belasten.
Wij zijn geen gratis ontwerpbureau. Er wordt van u verwacht, vooraleer een prijsopgave bij ons aan te vragen, dat u een duidelijk beeld heeft van hoe uw ontwerp er moet uitzien.


Wij rekenen doorgaans geen programma- of opstartkosten voor een 1ste ontwerp. Daar kan wel van afgeweken worden indien het gaat om complexe ontwerpen in zeer geringe oplage.
Indien meerdere ontwerpen noodzakelijk zijn wordt een aanmaakkost van € 50,00 per bijkomend ontwerp aangerekend.

Voor het borduren op borstzakken e.d. wordt een forfaitaire kost van € 2,50/stuk aangerekend voor het verwijderen en terugplaatsen.

Wij specialiseren ons voornamelijk in kleine afnames. Borduringen per stuk kunnen vanzelfsprekend uitgevoerd worden.

De maximale grootte van onze borduringen bedraagt 30x20cm (A4 formaat). Binnen dit formaat is quasi alles mogelijk.
Wij kunnen nagenoeg elk TrueType lettertype borduren, maar fijne lettertypes worden het beste vermeden. Het gebruik van meerdere kleuren (maximaal 6) heeft geen invloed op de prijs.

  

Wat hoeft u te doen:

1- De kwaliteit van het borduurresultaat hangt in de eerste plaats af van de kwaliteit van de door u ter beschikking gestelde tekening. Het beste is om de figuur in meerdere bestandsformaten door te sturen.

Het beste zijn vectoriële bestanden zoals "Adobe Illustrator" (ai, psd-bestanden).

 

  • Een vector bestand is een grafische afbeelding die opgebouwd is uit vector informatie, die wordt gemaakt in een grafisch tekenprogramma. Ze kunnen bestaan uit vele individuele objecten, opgebouwd uit lijnen, curves en vormen, aangevuld met kleuren, patronen en effecten. Doordat de objecten uit vectoren bestaan kunnen ze onbeperkt geschaald worden, met behoud van kwaliteit. Een vector afbeelding kan dus bijvoorbeeld 1.000% vergroot of verkleind worden waarbij alle details haarscherp in tact blijven.
    Vectoren zijn paden die gedefinieerd worden door een begin- en eindpunt met daartussen andere punten, krommen (curves), polygonen, etc. Een pad kan elke vorm hebben die gedefinieerd kan worden tussen twee of meer punten. Ze worden gedefinieerd door mathematische parameters en niet door pixels (bitmap informatie).
    Vectoren kunnen gebruikt worden voor eenvoudige lijntekeningen tot complexe diagrammen. Lettertypes zijn bijvoorbeeld een vector georiënteerd object.

Wegens de compatibiliteit stuurt u uw tekening ook het beste als pdf-bestand door.

Aan de figuur die u ons doorstuurt worden door ons GEEN wijzigingen of aanpassingen aangebracht, zorg daarom voor een voldoende duidelijke tekening. De kwaliteit van uw tekening bepaalt het uiteindelijke borduurresultaat !
Van zodra wijzigingen aan uw ontwerp noodzakelijk zijn worden de kosten verrekend.

 

2- Als er ook tekst in uw ontwerp voorkomt maak dan GEEN gebruik van ingesloten lettertypes. Zorg ervoor dat alle lettertypes omgezet zijn naar contouren.

3- Specificeer de kleuren

4- Geef de gewenste plaats en afmetingen door.


Aan de hand van deze gegevens maken wij het borduurprogramma en kunnen we u dan ook de exacte prijs door geven.

Wat u moet weten:

Borduurwerk is GEEN drukwerk
Een geborduurde lijn heeft altijd een minimum dikte van 1mm. Zorg bij uw ontwerp ook dat eventuele tussenruimtes (tussen 2 lijnen) voldoende groot zijn. Hetzelfde geldt voor lettertypes. De meeste lettertypes moeten minimum 5à7mm hoog zijn om nog leesbaar over te komen. Ook kleurschakeringen zijn bij borduurwerk niet mogelijk.

Hoe gaan wij te werk:

Allereerst voeren wij de door u aangereikte figuur in onze editing software in. Deze gebruiken wij als achtergrond voor het eigenlijk uitzetten van de borduursteken.
Uw tekening wordt steek per steek overtrokken waarbij wij rekening houden met de lijndikte, steekdichtheid, kleuren enz... om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Voor het plaatsen van losse teksten beschikken wij over meer dan twintig machinelettertypes.
Worden specifieke eisen aan de lettertypes gesteld, dan kunnen wij nagenoeg elk TrueType lettertype naar een borduursteek omzetten. Dit lukt echter niet bij zeer kleine teksten (-5mm) of zeer fijne lettertypes.
Alles wordt zodanig geprogrammeerd zodat een minimum aan verloopsteken noodzakelijk is, zodat ook het risico op scheeftrekken tijdens het borduren tot een minimum wordt herleid.
Tussendraden worden na het borduren zoveel mogelijk weggeknipt.

Het borduurwerk wordt met de grootste zorg uitgevoerd. Vóór het borduren wordt de ondergrond extra verstevigd. Rekbare materialen worden geplakt en afgedekt met een wateroplosbaar borduurvlies dat voorkomt dat de borduursteken in de stof worden getrokken.

Het borduurwerk wordt uitgevoerd met een polyester borduurgaren van hoge kwaliteit (voldoet aan de ISO9002 norm).
Het garen is licht- en kookecht geverfd. Het is zelf licht bestand tegen bleekmiddelen (maximum 20gr chloor/liter water bij een temperatuur van 30° en voor maximum 30 minuten).

Wij borduren zowel op ons als op door u aangereikt textiel.

 

Wij streven ernaar om onze opdrachten binnen de 14 dagen uit te voeren.
Alle leveringen zijn contant betaalbaar, verzendingen gebeuren enkel tegen vooruitbetaling tegen de gangbare verzendcondities (verzendingen naar Nederland worden verstuurd via Dpd).

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail: info@jobfashion.be